Radionice

Interaktivni i edukativni susreti za odrasle u kojima je pripovijedanje osnovni alat za povezivanje s djecom, razumijevanje teksta, razvoj pisanih i govornih vještina ili unošenje malo zabave u svakodnevicu. Svaka radionica traje između 120 i 135 minuta.

Uvod u pripovijedanje

Donosi osnovne vještine i znanja koji su potrebni za dobro pričanje priča, ali i za odabir prave priče ili slikovnice koje želite koristiti kod kuće, u radu s djecom ili kao pripovjedač.

Domaći u 21. stoljeću

U ovoj radionici razmatramo kreativne načine za čitanje i obradu tekstova Ivane Brlić-Mažuranić. Uključena je i praktična vježba pretvaranja autorskiga teksta u pripovjednu izvedbu.

Pripovijedanje u praksi: Rad s djecom

Radionica je namijenjena svima koji pripovijedanje koriste bilo u privatnom bilo u obrazovnom okruženju s djecom. Kako odabrati i ispričati priču? Zašto su važne metafore? Koja dob voli koje priče?

Pripovijedanje u praksi: Ljekovite priče

Kako koristimo priče da bismo riješili neki problem? Gdje pronaći i kako stvoriti priče koje nam pomažu da se nosimo sa životnim izazovima? Na koji način priče pomažu?

Pripovijedanje u praksi: Struktura priče

Što tvori dobru priču? Kako je oblikovati? Kako kompozicijom dobiti dodatnu vrijednost? Kako nam klasične priče mogu pomoći da ispričamo vlastitu? Radionica se može prilagoditi i za više razrede osnovne te srednju školu.