Pripovjedni nastupi

Priče su se od davnina pripovijedale sjedeći u krugu oko vatre, slušajući zabavne i mudre kazivače. Na izbor vam donosim niz pripovjednih susreta koji potiču maštu, vježbaju usredotočenost i potiču jezične kompetencije.

Trajanje je prilagođeno dobi, pa susreti traju 35-40 minuta za predškolski uzrast (5-7 godina), 45-50 minuta za niže razrede osnovne škole (7-10 godina) te puni sat za više razrede osnovne i srednju školu (10+).

Pričom oko svijeta

Pet priča s pet različitih kontinenata. Po želji, naknadno se s rekvizitima može raditi multivitaminska voćna salata. (Dob: 5+)

Zimske priče

Priče koje se pričaju u mjesecu prosincu. Pripovijedamo o zimi i snijegu, o Božiću i Hanuki, o svjetlu i tami. Po želji se može popratiti prikladnom blagdanskom radionicom. (Dob: 5+)

Lijepe naše priče

Upoznajmo svoju domovinu kroz priče koje su se od pamtivijeka pripovijedale u našim krajevima! Ovaj susret uključuje po jednu tradicionalnu priču iz svakoga kraja Hrvatske, od jadranske obale do slavonskih ravnica. (Dob: 5+)

OsnaŽene

U cijelome se svijetu pričaju priče o ženama koje spašavaju same sebe, svoje prinčeve i obitelji. Ovo nisu djevojke koje sjede doma niti bake koje štrikaju – sve do jedne su snažne i odvažne te se znaju izboriti za svoje mjesto pod suncem. (Dob: 8+)

Kartopriče

Pripovijedamo raznovrsne priče uz pomoć slika. Pripovjedaonicu je moguće popratiti kreativnom radionicom izrade vlastitih pripovjednih pomagala. (Dob: 8+)

Zagrebačke priče

Legende i priče o Zagrebu poznate su još od njegova nastanka. Poslušajte neke od najpoznatijih! (Dob: 9+)

Priče od A do Ž

Interaktivni pripovjedni krug u kojem pričamo nepoznate priče, ali i nepoznato o poznatim pričama. Hrpa zabavnih činjenica i nedovoljno vremena za sve što slušateljstvo želi znati. (Dob: 9+)

Rimske priče

Mitovi i legende koje su preživjele još iz doba kad je Rimsko Carstvo osnovalo kod nas grad Andautoniju. Najstarija varijanta Ljepotice i zvijeri, kozje uši cara Trajana i Apolonovo blago samo su neke od priča koje ćete čuti na ovom pripovjednom krugu. (Dob: 11+)

Nordijski mitovi

Legende o slavnim nebesnicima iz Asgarda, kao i smrtnicima koji su imali (ne)sreću upoznati ih iz prve ruke. (Dob: 12+)

Vrag ga odnio!

Narodne i autorske priče i legende povezane s vragom i njegovom nestašnom družbom. (Dob: 15+ i verzija za odrasle)

Grimmovi su grozni

Ovo su priče koje vam roditelji ne čitaju kad ste mali! Mračne, pomalo strašne, a nerijetko i bez sretnoga kraja – sve ono što se tijekom godina izbacilo iz uobičajenih zbirki braće Grimm, ali je postojalo u ranim izdanjima. (Dob: 15+)

Priče iz…

Kako zvuči kanadska Pepeljuga?  A kako škotska Snjeguljica? Niz priča povezan sa zemljom po izboru ili pak poznate priče iz novih izvora. (Dob: po dogovoru)