Bajkari/ce

 

 

 

 

 

 

Srebrenka Peregrin i Erika Katačić Kožić u dvije zbirke donose manje poznate narodne priče i bajke koje slave različitost, toleranciju i zajedništvo te osnažuju duh svojih čitatelja i slušatelja.

“Bajkarice” govore o junakinjama sa svih kontinenata koje svojom snagom, snalažljivošću, kreativnošću i poduzetnošću pomažu sebi i svojim zajednicama. One odlučno kroče u nepoznato, svladavaju zmajeve, nadmudruju vještice i čudovišta, rješavaju zagonetke te izlaze kao pobjednice u bitkama.

“Bajkari” su i osebujni junaci i obični ljudi iz narodnih i mitoloških priča, bajki i legendi drevnih kultura. Putuju svijetom te nam otkrivaju nova mjesta, ali i daju uvide u već poznata. Dolaze iz najrazličitijih dijelova Zemlje, a zajednička im je znatiželja, suosjećajnost, nesebičnost i hrabrost. Bajkari

Zbirke su napisane iz dugogodišnje prakse dviju pripovjedačica i spisateljica, pa se priče lako čitaju ili pak kazuju uživo. Na kraju svake bajke kratki je osvrt koji donosi porijeklo priče, kao i druge zanimljivosti o njoj.

Izdavač: Planet Zoe

Ilustrator: Željko Pahek